Kitkan viisaat

Kulttuurisoutu Kitkan ja Reino Rinteen kunniaksi la 11.7.2009 PDF Tulosta Sähköposti
30.06.2009 02:00

Kulttuurisoutu Kitkan ja Reino Rinteen kunniaksi la 11.7.2009

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 1.7.2009

Kitkajärvi, Mourusalmi-Suonnansaari, Kirjailija Reino Rinteen kotitalo

Kitkan vesistön puolesta toimiva Kitkan Viisaat -yhdistys järjestää lauantaina 11.7. kello 15.00 alkaen avoimen Kitkan Viisaan soudun Kitkan vesistön, kirjailija Reino Rinteen ja kaikkien Kitkan vesistön puhtauden ja suojelun puolustajien kunniaksi.

Soutu alkaa Mourusalmen kalasatamasta lauantaina 11.7. klo 15.30. Kitkajärven UUNO-tutkimusalus saapuu Kilikilö-salmen satamasta lauantaipäivän aikana Muorusalmeen ja saattelee Suonnansaaren soutajat matkaan.

Viisaiden soutu on avoin kaikille ja paikalle toivotaan erityisesti kitkalaisia ja kaikkia koillismaalaisia; kyläläisiä, mökkiläisiä, kalastajia ja maanomistajia, jotka ovat kiinnostuneita Kitkan vesistön tilasta ja jotka haluavat tällä kirjailija Reino Rinteen kotitalolle suuntautuvalla, kesäisellä soudulla muistaa ja kunnioittaa Kitkaa ja kaikkia sen puolesta toimineita.

Mourusalmesta Suonnansaareen on noin 5 km:n soutu läpi Kitkan komean saariston, Riisitunturin ja Naatikkavaaran luonnontaulukehyksessä. Matka soudetaan, melotaan tai vaikka purjehditaan omilla veneillä. Kitkan Viisaiden 14 hengen kirkkovenettä soutavat yhdessä Posion sekä Kuusamon kuntatason päättäjät.

Paikanpäällä Suonnansaaressa tutkija ja kirjailija Vesa Rinne pitää esitelmän isästään Reino Rinteestä ja esittelee kotitalon. Kulttuuriohjelman lisäksi isäntä tarjoaa Kitkan muikkuja ruoaksi kahvittelun yhteydessä.

Kitkan Viisaat -yhdistys esittelee toimintaansa ja kerää toimintaehdotuksia Posion Muikkumarkkinoilla viikonlopun ajan sekä juuri julkaistavilla sivuillaan www.kitkanviisaat.net.

Lisätietoja:

Miia-Emilia Kurkinen, projektisuunnittelija, 0400 974607 Mika Flöjt, Kitkan Viisaiden hallituksen jäsen, 040 578 8784

 

Toimintaa tukevat

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki